LIMANAKI HOTEL
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH ITALIANO
LASSI, FANARI, ARGOSTOLI, KEFALONIA
TEL: +30 26710-28319, 25110, FAX: +30 26710-23353, E-MAIL: [email protected]
Άφιξη
Αναχώρηση
Κωδ.Προσφοράς
ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΩΣ 10%
Έγκαιρες κρατήσεις για το 2014 με έκπτωση 5% πλέον 5% για πλήρρη προπληρωμή
Από42
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, διαθέτει εξαιρετικά ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία και πολύ αξιόλογες τουριστικές υποδομές. Το βέβαιο, για τον επισκέπτη της, είναι ότι δεν πρόκειται να πλήξει.

Το Αργοστόλι είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Σοφά, χτισμένο μέσα σε ένα φυσικό λιμάνι, προστατευμένο από τους ανέμους, απλώνεται πανέμορφο σε χαμηλούς κατάφυτους λόφους. Στην άκρη του κόλπου, δίπλα στο Αργοστόλι, υπάρχει η λιμνοθάλασσα του Κούταβου, με οργιώδη βλάστηση και ένα δάσος από πανύψηλους ευκάλυπτους. Το Αργοστόλι είναι μια σύγχρονη τουριστική πόλη, που προσφέρει στον επισκέπτη όλες τις ανέσεις. Εδώ θα βρείτε πολλά αξιοθέατα, μουσεία, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και συγκοινωνίες για ολόκληρη τη Κεφαλονιά. Στο "Λιθόστρωτο" που είναι ένας θαυμάσιος, πεζόδρομος στη καρδιά της πόλης, χτυπάει ο σφυγμός της σύγχρονης αγοράς. Εδώ θα κάνετε τα ψώνια σας και θα απολαύσετε τον καφέ η το ποτό σας, σε ένα από τα πολλά καφέ που υπάρχουν. Εξάλλου στην κεντρική πλατεία της πόλης μπορείτε να βρίτε κάθε είδους καταστήματα, εστιατόρια, θέατρο, κινηματογράφο μπαρ και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης.

Στα πιο προσφιλή αξιοθέατα του Αργοστολίου συγκαταλέγονται:

  • Το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, παλιά πρωτεύουσα του νησιού, το οποίο δεσπόζει στον κόλπο του Αργοστολίου. Παρά τις καταστροφές που έχει υποστεί από τους σεισμούς, παραμένει εντυπωσιακό έως σήμερα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της Βενετσιάνικης οχυρωματικής τέχνης.
  • το Αρχαιολογικό Μουσείο, με αξιοθαύμαστα αρχαία ευρύματα, 
  • το «Κοργιαλένειο» Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο με Βιβλιοθήκη ιστορικών αρχείων της Κεφαλονιάς,
  • η Γέφυρα Δεβοσέτου, στολίδι του Αργοστολίου, η οποία συνδέει την πόλη με την άλλη άκρη της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου, στο δρόμο που οδηγεί προς τη βόρεια Κεφαλονιά. Στη μέση της γέφυρας δεσπόζει η Κολώνα, ένα μνημείο προς τιμή των κατασκευαστών της.

  Άλλα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς:

  • Η Μονή του Άγιου Γεράσιμου και το σπήλαιο όπου ασκήτεψε, προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ο Άγιος Γεράσιμος γεννήθηκε το 1506. Ήταν ένας μορφωμένος, φωτισμένος και πολυταξιδεμένος διδάσκαλος της ορθόδοξης πίστης. Αφού επισκέφτηκε τα σημαντικότερα πνευματικά θρησκευτικά κέντρα της εποχής του (το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, το Άγιον Όρος, όπου και έγινε μοναχός, τους Αγίους Τόπους, τη Συρία, τη Δαμασκό, το Σινά, την Αντιόχεια και την Αλεξάνδρεια), αποφάσισε να ιδρύσει ένα μοναστήρι στην Κεφαλονιά, κοντά στο Αργοστόλι όπου δεχόταν πλήθος πιστών που συνέρρεαν για να ακούσουν τη διδασκαλία του. Η φήμη του εξαπλώνεται σε όλο το χριστιανικό κόσμο. Μετά το θάνατό του το σώμα του έμεινε άφθαρτο και η Εκκλησία αποφάσισε την αγιοποίησή του, το 1622.
  • Πολλά διάσπαρτα σεπτά μοναστήρια βρίσκονται σε όλη την Κεφαλονιά, ενισχύοντας το θρησκευτικό τουρισμό. Στη μονή της Παναγίας Μαρκόπουλου, μικρά, ακίνδυνα φιδάκια με ένα μικρό μαύρο σταυρό στο κεφάλι εμφανίζονται εδώ κάθε Δεκαπενταύγουστο, σημάδι καλοτυχίας, σύμφωνα με τους Κεφαλλονίτες. Στη Μονή του Άγιου Ανδρέα υπάρχει και Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Μουσείο. Στις δυτικές ακτές της Παλλικής, σε μια μαγευτική τοποθεσία, βρίσκεται το μοναστήρι Κηπούρια, με αξιολογότατα κειμήλια και μεταβυζαντινές εικόνες.
  • Το κάστρο της Άσσου αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό δείγμα της οχυρωματικής τέχνης των Βενετών. Η θέα του Ιόνιου από τη μια μεριά αλλά και της Άσσου από την άλλη, που είναι χτισμένη στη στενή λουρίδα γης που ενώνει τη στεριά με το κάστρο, είναι μαγευτική.
  • Εντυπωσιακά σπήλαια υπόγεια και υπέργεια θα σας εξιτάρουν. Σε μερικά από αυτά λόγω των ισχυρών σεισμών έχουν πέσει οι οροφές τους και έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα γεωλογικά φαινόμενα, όπως στο Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνθης. Η ξενάγηση σ΄αυτό το σπήλαιο γίνεται με βαρκούλες. Στο κέντρο της λίμνης, εκεί όπου αρχίζει το σκεπασμένο τμήμα του σπηλαίου, υπάρχει ένα μικρό νησάκι, πάνω στο οποίο βρέθηκαν ευρήματα που πιστοποιούν τη λατρευτική λειτουργία του σπηλαίου κατά την αρχαιότητα. Γι' αυτό το λόγο το σπήλαιο της Μελισσάνης ονομάζεται και Σπήλαιο των Νυμφών. Άλλα σπήλαια έχουν να επιδείξουν εξαίρετο διάκοσμο και καταπληκτική ακουστική τους όπως το Σπήλαιο Δρογκαράτη, 3 χιλιόμετρα από τη Σάμη. Το βάθος του φτάνει τα 95 μέτρα και η μεγάλη κεντρική αίθουσά του (διαστάσεων 60 Χ 40 Χ 20 μέτρα έχει χρησιμοποιηθεί για συναυλίες. Είναι ένα ζωντανό σπήλαιο, καθώς συνεχίζεται η δημιουργία του, (σταγόνες πέφτουν παντού από τους σταλαγμίτες) και ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια στον ελλαδικό χώρο.
  • Το επιβλητικό όρος Αίνος,
  • ο Εθνικός Δρυμός της Κεφαλονιάς,
  • το εξαιρετικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας,
  • οι καταβόθρες, γεωλογικά αξιοθέατα, στο ακρωτήριο των Αγίων Θεοδώρων. Εδώ, το θαλασσινό νερό χάνεται σε ανοίγματα του εδάφους και αφού διασχίσει, από υπόγεια περάσματα το νησί, καταλήγει στον όρμο της Σάμης, 30 χιλιόμετρα μακριά. Παλαιότερα, η δύναμη της ροής των νερών κινούσε ένα νερόμυλο. Σήμερα ο τεράστιος τροχός του, αποτελεί αξιοθέατο για τους τουρίστες της περιοχής.
  • Οι Τάφοι των Μαζαρακάτων. Ένα μυκηναϊκό Νεκροταφείο, 9 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, μεγάλης σπουδαιότητας, καθώς οι τάφοι βρέθηκαν ασύλητοι, με σπουδαία κτερίσματα που επιβεβαιώνουν τις ομηρικές αναφορές για την Κεφαλονιά.
  • Το αρχαίο θέατρο του Φισκάρδου, Ρωμαϊκής εποχής και εξαιρετικής ομορφιάς.
  • Το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων, ένας εντυπωσιακός φάρος του 19ου αιώνα, έξω από το Αργοστόλι, κοντά στις καταβόθρες.

  Παραλίες

  Το έντονο ανάγλυφο του νησιού έχει δημιουργήσει εκπληκτικές παραλίες μεταξύ των οποίων οι γνωστότερες είναι του Μύρτου και της Ξι.

  • Ο Μύρτος είναι η γνωστότερη παραλία της Κεφαλονιάς και συγκαταλέγετε στις καλύτερες και πιο φημισμένες παραλίες, παγκοσμίως. Έχει πάρει διεθνή βραβεία και κάθε καλοκαίρι φιγουράρει σε τουριστικά αφιερώματα ως ένα από τα πιο όμορφα τοπία. Το πράσινο της περιοχής, το απότομο ανάγλυφο, τα άσπρα βότσαλα και τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου δημιουργούν μια μοναδική χρωματική παλέτα, που κάθε ώρα της ημέρας είναι διαφορετική, με κορωνίδα τη δύση του ήλιου στο Ιόνιο πέλαγος. Ο Μύρτος είναι μια πλήρως οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar και άλλες ανέσεις, ακόμα και για ημερήσια διαμονή.
  • Η παραλία Ξι, βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από το Ληξούρι, στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς. Ονομάστηκε έτσι γιατί ο όρμος που βρίσκεται μοιάζει στο γράμμα ξι του ελληνικού αλφάβητου. Αυτό που την κάνει μοναδική είναι το ιδιόμορφος συνδυασμός χρωμάτων (το κεραμιδί της άμμου με το χαρακτηριστικό γκρίζο άργιλο της περιοχής). Η παραλία του Ξι είναι κοσμοπολίτικη, πολύ οργανωμένη, με πλούσια αγορά, ενοικιαζόμενα δωμάτια, beach bar και εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ. Τα ρηχά της νερά την κάνουν ιδανική για παιδιά.

  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  • Κολύμπι,
  • Θαλάσσια σπορ, Windsurfing, ιστιοσανίδα,
  • Ψάρεμα,
  • Υποβρύχιο ψάρεμα, καταδύσεις, θαλάσσιες διαδρομές,
  • Προσκυνήματα σε εκκλησίες και σεπτά μοναστήρια της περιοχής,
  • Περίπατοι,
  • Ποδηλασία,
  • Γαστρονομία,
  • Εκδρομές,
  • Σπηλαιολογία,
  • Νυχτερινή διασκέδαση,
  • Ψώνια.
  Limanaki Hotel Kefalonia Argostoli, Family Hotel Resort Greece
  Newsletter   
  Rss Feed